неугледен

неугледен
прил. - грозен, некрасив, безформен, развлечен, сбутан, смачкан, неприветлив, непривлекателен
прил. - нечистоплътен, съмнителен

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • опскурен — (лат. obscurus) 1. мрачен, темен, злогласен, скриен, прикриен, непристапен 2. нејасен, матен, неразбирлив, несфатлив, неопределен 3. непознат, неугледен, безначаен …   Macedonian dictionary

  • грозен — прил. противен, неприятен, неприятен на вид, неугледен, некрасив, погрознял, неприветлив, отвратителен, гнусен, омразен прил. безформен, безобразен, нестроен, уродлив, изрод прил. опасен, пъклен, адски, сатанински, демонски, чудовищен прил. лош,… …   Български синонимен речник

  • неблаговиден — прил. некрасив, грозен, неприятен, непривлекателен, неугледен …   Български синонимен речник

  • невзрачен — прил. тъмен, подозрителен, съмнителен прил. неприветлив, неприятен, грозен, непривлекателен, неугледен прил. без добри обноски, не за пред хора прил. мъчноопределим, неопределен, безличен …   Български синонимен речник

  • некрасив — прил. неблаговиден, неугледен, неприятен, грозен, отвратителен, неприветлив прил. непорядъчен, нечестен, непочтен, лош, нереден прил. неизящен, неграциозен …   Български синонимен речник

  • непривлекателен — прил. грозен, неприветлив, некрасив, противен, отвратителен, отблъскващ, неблаговиден, неугледен прил. без добри обноски, не за пред хора, невзрачен прил. неапетитен, блудкав, неприятен прил. необещаващ …   Български синонимен речник

  • нечистоплътен — прил. нечист, мръсен, замърсен, кирлив, изкирливен прил. неугледен, съмнителен …   Български синонимен речник

  • погрознял — гл. грозен, противен, неприятен, неугледен, некрасив, неприветлив, отвратителен, гнусен, омразен гл. безформен, безобразен, нестроен, уродлив, изрод гл. опасен, пъклен, адски, сатанински, демонски, чудовищен гл. лош, страшен, ужасен гл. грозник… …   Български синонимен речник

  • сбутан — прил. непривлекателен, неприветлив, схлупен, неугледен, невзрачен, смачкан, грозен, некрасив прил. тесен, беден, жалък …   Български синонимен речник

  • смачкан — прил. сплескан, сплеснат, приплескан, смазан прил. безформен, неугледен, грозен, грозноват …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”